Δωρεάν μεταφορικά εντός Ελλάδας. Δωρεάν επιστροφές. Δωρεάν επιδιορθώσεις.

Επικοινωνία: : 213.0359177

T-shirt & πουκάμισο: dos or don’ts

MezouraOffice136
eri 29/01/2016

Με τις θερμοκρασίες να διατηρούνται σε σχετικά χαμηλά επίπεδα, χειμώνας γαρ, πολλοί είναι εκείνοι που μέσα από το πουκάμισό τους επιλέγουν να φορέσουν ένα t-shirt, μία «φανέλα» που θα έλεγαν οι πιο παλιομοδίτες, θέλοντας να διατηρήσουν όσο το δυνατόν ψηλότερη τη θερμοκρασία του σώματός τους. Τι λέει γι’ αυτό όμως η βίβλος του στυλ;

Από το 1934 μέχρι σήμερα

Το 1934 στην ταινία «Συνέβη Μια Νύχτα» (It Happened One Time, γνωστό και ως Νέα Υόρκη, Μαϊάμι) ο Κλαρκ Γκέιμπλ σε μία σκηνή έβγαλε το πουκάμισό του δίχως όμως να φορά κάτι από κάτω. Η κίνησή του αυτή θεωρήθηκε τόσο επαναστατική που ο θρύλος θέλει τις πωλήσεις των φανελών να έπεσαν κατά 75% αμέσως μετά! Η αλήθεια είναι πως το πουκάμισο στις αρχές του 20ου αιώνα θεωρητικά ήταν το τελευταίο κομμάτι υφάσματος πριν την επιδερμίδα, αποτελώντας μάλιστα προνόμιο των πλουσίων. Στη συνέχεια όμως η αντίληψη αυτή άλλαξε, μέχρι να φτάσουμε στις μέρες μας που πολλοί το φορούν πάνω από ένα λεπτό t-shirt.

Γιατί;

Υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι για τους οποίους κανείς θα συνδυάσει με τον προαναφερθέντα τρόπο ένα πουκάμισο με ένα φανελάκι. Οι χαμηλές θερμοκρασίες θα μπορούσαν να είναι ένας εξ αυτών, όπως επίσης και η οξεία εφίδρωση που παρουσιάζουν κάποιοι –ένα t-shirt απορροφά μεγάλο μέρος του ιδρώτα πριν αυτός «ποτίσει» το πουκάμισο. Παράλληλα αποτελεί «ασπίδα» στους άνδρες με έντονη τριχοφυΐα ενώ σε γενικές γραμμές διατηρεί καθαρό το πουκάμισο στο εσωτερικό του, κρατώντας μακριά τυχόν δυσάρεστες οσμές και εξασφαλίζοντάς του έτσι πολλαπλές χρήσεις –συστήνεται για όσους δεν διαθέτουν μεγάλη γκαρνταρόμπα.

Τι προσέχουμε

Σε περίπτωση που επιλέξουμε να φορέσουμε t-shirt κάτω από το πουκάμισό μας, προσέχουμε αυτό να είναι λεπτό, χωρίς έντονες ραφές και με βαθύ “v” στον λαιμό ώστε να παραμένει όσο το δυνατόν περισσότερο «αόρατο». Προτιμάμε σε γενικές γραμμές το λευκό χρώμα φροντίζοντας σε διαφορετική περίπτωση να ταιριάζει απόλυτα με αυτό του πουκαμίσου. Θα πρέπει να έχουμε κατά νου πως ο συνδυασμός αυτός ενδεχομένως να μας δυσκολέψει στις κινήσεις μας ενώ δεδομένα θα μας προσδώσει επιπλέον όγκο –μικρό μεν, υπαρκτό δε.

Τέλος, ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δώσουμε στο ύφασμα του πουκαμίσου που θα επιλέξουμε εν τέλει να φορέσουμε: αν αυτό είναι λεπτό, τότε ενδεχομένως το t-shirt μας να διαγράφεται από μέσα, συντελώντας σε μία όχι και τόσο κολακευτική εμφάνιση.

blog comments powered by Disqus

Γέμισε τη ντουλάπα σου με ενδύματα
που είναι απλώς τέλεια

Είπαν για εμάς

Treat yourself with something special and you'll never buy shirts from stores again!

Anastasios Tsompanidis

Εξαιρετική ποιότητα και εξυπηρέτηση. Θα το επισκεφθώ ξανά σίγουρα​.​

Jordan Kantharidis

Παρέλαβα το πουκάμισο και ξεπερνάει κάθε προσδοκία. Ευχαριστώ πολύ και θα τα πούμε ξανά σύντομα.

Μακρής Παναγιώτης

Eξαιρετική ποιότητα, άψογο ταίριασμα! Το καλύτερο πουκάμισο που αγόρασα ποτέ και ο μόνος σωστός τρόπος να αγοράζει κανείς πουκάμισα! Ευχαριστώ πολύ, παιδιά! Θα κάνω την επόμενη παραγγελία πολύ σύντομα!

George Martinidis

Όπως εμφανίστηκε στα

Ακολούθησέ μας

Κάνε εγγραφή στο newsletter μας

Κάνε εγγραφή και δες πρώτος νέα υφάσματα & προσφορές

Loading...