Δωρεάν μεταφορικά εντός Ελλάδας. Δωρεάν επιστροφές. Δωρεάν επιδιορθώσεις.

Επικοινωνία: : 213.0359177

Πόσα κουμπιά κουμπώνουμε στο σακάκι και πότε;

suit-portrait-preparation-wedding-large
eri 06/11/2016

Ένα καλό σακάκι δεν αρκεί για να αναδείξει την εμφάνιση ενός άνδρα, αφού εκείνος θα πρέπει να ξέρει να το φορά αλλά και να το προσαρμόζει στις κινήσεις του. Τι εννοούμε; Ότι θα πρέπει εκείνος να γνωρίζει πότε να το έχει κουμπωμένο και πότε ξεκούμπωτο αλλά παράλληλα, πόσα και ποια κουμπιά θα πρέπει να κουμπώνει. Ένα σωστό κούμπωμα φανερώνει προσοχή στη λεπτομέρεια και αίσθηση του στυλ ενώ θα βελτιώσει σημαντικά την όλη εμφάνισή σας.

Ευτυχώς οι «κανόνες» εδώ είναι πολύ ξεκάθαροι και εύκολοι στην απομνημόνευση, ενώ ισχύουν τόσο για τα “casual” όσο και για τα πιο επίσημα σακάκια (κοστούμια ή σμόκιν).

Πότε κουμπώνουμε το σακάκι μας;

Ο γενικός κανόνας λέει ότι το σακάκι πρέπει να είναι ξεκούμπωτο όταν καθόμαστε και κουμπωμένο όταν είμαστε όρθιοι. Η κανονική του κατάσταση είναι η δεύτερη καθώς έτσι αναδεικνύονται οι γραμμές του και κατ’ επέκταση η σιλουέτα εκείνου που το φορά, ωστόσο το “savoir vivre” επιτρέπει (σχεδόν επιβάλλει) το ξεκούμπωμά του όντας καθήμενοι προκειμένου να είμαστε πιο άνετοι και να αποφευχθούν οι ζάρες και τυχόν ατυχήματα με τα κουμπιά.

Πόσα κουμπιά κουμπώνουμε;

Αν το σακάκι διαθέτει ένα κουμπί, τότε το κουμπώνουμε κανονικά.

Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, το κάτω κουμπί πρέπει να μένει παντού και πάντα ξεκούμπωτο: πρόκειται για συνήθεια που πρώτος καθιέρωσε ο βασιλιάς της Αγγλίας Εδουάρδος ο 7ος (ήταν τόσο εύσωμος που πάντα άφηνε το τελευταίο κουμπί του ξεκούμπωτο με αποτέλεσμα όλοι οι υποτακτικοί του να κάνουν το ίδιο και κάπως έτσι να καθιερωθεί η μόδα), ωστόσο τη σήμερον ημέρα, τα σακάκια κατασκευάζονται ώστε να φοριούνται πάντα με το κάτω-κάτω κουμπί ξεκούμπωτο.

Αν το σακάκι σας διαθέτει τρία κουμπιά, τότε το μεσαίο κουμπώνεται απαραιτήτως και είναι στη διακριτική σας ευχέρεια αν θα κάνετε το ίδιο με το πάνω: το κάτω παραμένει σταθερά ξεκούμπωτο.

Στην περίπτωση που το σακάκι σας είναι σταυρωτό, τότε απλά κουμπώνετε τα κουμπιά για τα οποία υπάρχουν κουμπότρυπες. Αν θέλετε, μπορείτε να αφήσετε τα κάτω-κάτω ξεκούμπωτα, ακόμα κι αν μπορούν να κουμπωθούν –χαρακτηριστικό γνώρισμα της βρετανικής βασιλικής οικογένειας.

Το σωστό κούμπωμα στο σακάκι, σε κάθε περίπτωση, θα αναδείξει συν τοις άλλοις και το πουκάμισό σας. Σχεδιάστε το λοιπόν με προσοχή και φροντίδα μέσα από τη Mezoura και εξασφαλίστε έτσι μια εμφάνιση που άπαντες θα θυμούνται για καιρό!

blog comments powered by Disqus

Γέμισε τη ντουλάπα σου με ενδύματα
που είναι απλώς τέλεια

Είπαν για εμάς

Treat yourself with something special and you'll never buy shirts from stores again!

Anastasios Tsompanidis

Εξαιρετική ποιότητα και εξυπηρέτηση. Θα το επισκεφθώ ξανά σίγουρα​.​

Jordan Kantharidis

Παρέλαβα το πουκάμισο και ξεπερνάει κάθε προσδοκία. Ευχαριστώ πολύ και θα τα πούμε ξανά σύντομα.

Μακρής Παναγιώτης

Eξαιρετική ποιότητα, άψογο ταίριασμα! Το καλύτερο πουκάμισο που αγόρασα ποτέ και ο μόνος σωστός τρόπος να αγοράζει κανείς πουκάμισα! Ευχαριστώ πολύ, παιδιά! Θα κάνω την επόμενη παραγγελία πολύ σύντομα!

George Martinidis

Όπως εμφανίστηκε στα

Ακολούθησέ μας

Κάνε εγγραφή στο newsletter μας

Κάνε εγγραφή και δες πρώτος νέα υφάσματα & προσφορές

Loading...