Δωρεάν μεταφορικά εντός Ελλάδας. Δωρεάν επιστροφές. Δωρεάν επιδιορθώσεις.

Επικοινωνία: : 213.0359177

Ποια είναι η σωστή θέση του μονογράμματος στο πουκάμισο;

monogram
eri 19/11/2015

Το μονόγραμμα είναι συνηθισμένο στα “tailor-made” πουκάμισα. Η αναγραφή των αρχικών του κατόχου του, προσδίδει παραδοσιακά στο πουκάμισο ακόμα περισσότερο κύρος, μία τρόπον τινά «ώριμη γοητεία». Μολονότι το μονόγραμμα συνιστά “statement” ωστόσο, επικρατεί σύγχυση ως προς το πού θα πρέπει να βρίσκεται σε ένα πουκάμισο.

Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε κάτι: ο ρόλος ενός μονογράμματος δεν είναι «να βγάζει μάτι». Τουναντίον, η γοητεία του έγκειται στη διακριτικότητα ως προς την τοποθέτησή του αλλά και την επιλογή των χρωμάτων και της γραμματοσειράς. Ως εκ τούτου δηλαδή, ένα μονόγραμμα θα πρέπει να είναι σε ουδέτερο χρώμα (μαύρο, μπεζ, πετρόλ, βαθύ μπλε κλπ) που να ταιριάζει με τη γενικότερη «παλέτα» του πουκαμίσου και με γραμματοσειρά χαριτωμένη μεν, όχι πολύπλοκη και χωρίς υπερβολικές γωνίες δε.

Γιακάς: το μεγάλο «faux pas»
Ένα από τα σημεία που δεν θα θέλατε να τοποθετήσετε το μονόγραμμα του πουκαμίσου σας, είναι ο γιακάς. Πρόκειται για σημείο επιδεικτικό που δεν θα πρέπει να προτιμήσετε σε καμία περίπτωση -το ζητούμενο άλλωστε είναι η διακριτικότητα.

Πάνω από τη μέση: η σίγουρη επιλογή
Η πλέον κλασσική προτίμηση είναι στα αριστερά του πουκαμίσου, πάνω από το ύψος της μέσης και ακριβώς πάνω στην τσέπη –ή στο μέρος που θα ήταν αυτή, αν το πουκάμισο δεν διαθέτει. Πρόκειται για την επιλογή των περισσότερων καθώς συνιστά θέση χωρίς ρίσκο.

Χαμηλά στο πουκάμισο: για περιορισμένες εμφανίσεις
Η πλέον καλαίσθητη και συνάμα διακριτική θέση για ένα μονόγραμμα είναι χαμηλά στο πουκάμισο, λίγο πάνω από εκεί που αυτό συναντιέται με το παντελόνι: θα είναι εμφανές μόνο όταν δεν φοράτε σακάκι και πάλι με μεγάλη δυσκολία.

monogram_lowchest

Στον αριστερό πήχη: διακριτική κομψότητα
Το χέρι παίζει τεράστιο ρόλο εδώ: πάντα το αριστερό και ποτέ στο δεξί αφού είναι το χέρι που χρησιμοποιείται στις χειραψίες οπότε η παρουσία μονογράμματος εκεί θα μπορούσε εύκολα να θεωρηθεί «φιγούρα».

monogram_hand

Θυμηθείτε: ορισμένα πράγματα κερδίζουν τον σεβασμό των άλλων όχι με την έντονη αλλά με τη διακριτική τους παρουσία.

blog comments powered by Disqus

Γέμισε τη ντουλάπα σου με ενδύματα
που είναι απλώς τέλεια

Είπαν για εμάς

Treat yourself with something special and you'll never buy shirts from stores again!

Anastasios Tsompanidis

Εξαιρετική ποιότητα και εξυπηρέτηση. Θα το επισκεφθώ ξανά σίγουρα​.​

Jordan Kantharidis

Παρέλαβα το πουκάμισο και ξεπερνάει κάθε προσδοκία. Ευχαριστώ πολύ και θα τα πούμε ξανά σύντομα.

Μακρής Παναγιώτης

Eξαιρετική ποιότητα, άψογο ταίριασμα! Το καλύτερο πουκάμισο που αγόρασα ποτέ και ο μόνος σωστός τρόπος να αγοράζει κανείς πουκάμισα! Ευχαριστώ πολύ, παιδιά! Θα κάνω την επόμενη παραγγελία πολύ σύντομα!

George Martinidis

Όπως εμφανίστηκε στα

Ακολούθησέ μας

Κάνε εγγραφή στο newsletter μας

Κάνε εγγραφή και δες πρώτος νέα υφάσματα & προσφορές

Loading...