Δωρεάν μεταφορικά εντός Ελλάδας. Δωρεάν επιστροφές. Δωρεάν επιδιορθώσεις.

Επικοινωνία: : 213.0359177

Μήπως ήρθε η ώρα να δώσουμε σημασία στη μανσέτα;

MezouraOffice32
eri 19/11/2015

Ένα από τα σημεία του πουκαμίσου που ξεχωρίζουν περισσότερο από όλα τα άλλα είναι αδιαμφισβήτητα οι μανσέτες, τα «τελειώματα» των μανικιών. Η θέση τους είναι κοντά στις παλάμες και τα δάχτυλα, κάτι που σημαίνει πως μοιραία τα βλέμματα πέφτουν –και- πάνω τους. Ακόμα κι όταν το πουκάμισο φοριέται με σακάκι, ο 1 πόντος που εξέχουν οι μανσέτες αρκεί για να πουν πολλά για το στυλ και την αισθητική εκείνου που τα φορά.

Πόσοι όμως προσέχουν τις μανσέτες των πουκαμίσων τους; Ποιες είναι οι διαθέσιμες επιλογές και πότε διαλέγουμε την καθεμία; Ο βασικός διαχωρισμός γίνεται βάσει κουμπιού, οπότε έχουμε τις μανσέτες με απλό κουμπί και εκείνες με μανικετόκουμπο.

Κατηγορίες
Οι πρώτες κατηγοριοποιούνται περαιτέρω ανάλογα με το σχήμα της γωνίας τους, οπότε προκύπτουν η ίσια, η στρογγυλή και η κοφτή. Η πρώτη συνίσταται για ένα πιο κλασσικό look, την ώρα που οι άλλες δύο αποπνέουν περισσότερη χαλαρότητα, οπότε αν το στυλ σας, σας επιτρέπει κάτι τέτοιο, μπορείτε κάλλιστα να προτιμήσετε μία εκ των δύο.
Οι δεύτερες προϋποθέτουν την ύπαρξη μανικετόκουμπων και κυκλοφορούν ως μονές και διπλές. Η διαφορά μεταξύ των δύο έγκειται στο δίπλωμα: η διπλή μανσέτα διπλώνει μία φορά πριν φορεθεί το μανικετόκουμπο, εν αντιθέσει με τη μονή που δεν απαιτείται κάτι τέτοιο.
Θεωρητικά υπάρχει και μία τρίτη κατηγορία μανσέτας, η λεγόμενη “cocktail” που γνώρισε μέρες δόξας όταν ο Σον Κόνερι την προτίμησε ως 007 εναντίον του Δρ. Νο στην ταινία του 1962. Ωστόσο γρήγορα η μόδα πέρασε και πλέον ο εν λόγω τύπος μανσέτας θεωρείται ξεπερασμένος και ντεμοντέ.

Μανικετόκουμπο
Αν αμφιταλαντεύεστε σχετικά με το κατά πόσο το πουκάμισο που ετοιμάζετε θα πρέπει να έχει ή όχι τρύπες για μανικετόκουμπα, η συμβουλή μας είναι μία: μην τα φοβηθείτε! Πάει η εποχή που τα μανικετόκουμπα φοριούνταν αποκλειστικά από λόρδους, δανδήδες και… γαμπρούς! Ένα σετ καλών μανικετόκουμπων, δεν αποτελούν απλά “statement” αλλά είναι σε θέση να προσδώσουν στο casual business look τη στιβαρότητα που ενδεχομένως να του λείπει.

Διακριτικότητα

Σε περίπτωση που φοράτε σακάκι ή πουλόβερ πάνω από το πουκάμισό σας, θα πρέπει να προσέχετε πόσο εξέχουν οι μανσέτες του τελευταίου. Ιδανικά δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τα 2 εκατοστά (το πολύ), αν και το σημαντικότερο όλων είναι και τα δύο μανίκια να εξέχουν το ίδιο. Αν οι μανσέτες διαθέτουν μανικετόκουμπα, φροντίστε αυτά ίσα που να «ξεπροβάλλουν».

blog comments powered by Disqus

Γέμισε τη ντουλάπα σου με ενδύματα
που είναι απλώς τέλεια

Είπαν για εμάς

Treat yourself with something special and you'll never buy shirts from stores again!

Anastasios Tsompanidis

Εξαιρετική ποιότητα και εξυπηρέτηση. Θα το επισκεφθώ ξανά σίγουρα​.​

Jordan Kantharidis

Παρέλαβα το πουκάμισο και ξεπερνάει κάθε προσδοκία. Ευχαριστώ πολύ και θα τα πούμε ξανά σύντομα.

Μακρής Παναγιώτης

Eξαιρετική ποιότητα, άψογο ταίριασμα! Το καλύτερο πουκάμισο που αγόρασα ποτέ και ο μόνος σωστός τρόπος να αγοράζει κανείς πουκάμισα! Ευχαριστώ πολύ, παιδιά! Θα κάνω την επόμενη παραγγελία πολύ σύντομα!

George Martinidis

Όπως εμφανίστηκε στα

Ακολούθησέ μας

Κάνε εγγραφή στο newsletter μας

Κάνε εγγραφή και δες πρώτος νέα υφάσματα & προσφορές

Loading...