Δωρεάν μεταφορικά εντός Ελλάδας. Δωρεάν επιστροφές. Δωρεάν επιδιορθώσεις.

Επικοινωνία: : 213.0359177

Λουλούδι στο πέτο: ξέρετε πώς «γεννήθηκε»;

MezouraSS17_276
eri 07/05/2017

Την άνοιξη, την εποχή των λουλουδιών είθισται να ανθίζει και ένα ανδρικό αξεσουάρ. Ο λόγος για το λουλούδι στο πέτο, την επονομαζόμενη και μπουτονιέρα, ένα αξεσουάρ… «παντός καιρού» που όμως, λόγω εποχής, οι περισσότεροι το θυμούνται τους ανοιξιάτικους μήνες. Πώς όμως προέκυψε το λουλούδι στο πέτο και ποιος το καθιέρωσε πρώτος;

Ταξίδι στον χρόνο

Ιστορικά, ο άνθρωπος είχε πάντα στενή σχέση με τα λουλούδια. Το 2.000 π.Χ. πολιτισμοί όπως αυτοί των Αζτέκων και των Αιγυπτίων πιστεύεται πως χρησιμοποιούσαν τα λουλούδια για να δείξουν την πίστη τους σε περιόδους πολέμων. Εκτός αυτού, το γεγονός πως οι μυρωδιές τους μπορούσαν να καλύψουν τις δυσάρεστες οσμές του ανθρώπινου σώματος, όταν το μπάνιο δεν ήταν τόσο συχνό όσο σήμερα, τα καθιστούσε ακόμα πιο δημοφιλή.

Η πρώτη καταγεγραμμένη χρήση λουλουδιού στο πέτο (αν και η ακριβής θέση αμφισβητείται στην περίπτωση αυτή), είναι στον Πόλεμο των Ρόδων στην Αγγλία το 1455. Οι δύο αντιμαχόμενοι Οίκοι, αυτοί της Υόρκης και του Λάνκαστερ είχαν ως εμβλήματά τους ένα λευκό και ένα κόκκινο ρόδο αντίστοιχα και με τις εξαρτύσεις των στρατιωτών να μη διαφέρουν ιδιαίτερα, καθώς προέρχονταν από την ίδια χώρα, οι τελευταίοι ξεχώριζαν από το χρώμα του τριαντάφυλλου που έφεραν επάνω τους!

Το πρώτο λουλούδι στο πέτο

Ο άνδρας που καθιέρωσε το λουλούδι στο πέτο στη σύγχρονη Ιστορία, ήταν ο Πρίγκιπας Αλβέρτος της Μεγάλης Βρετανίας. Όταν παντρεύτηκε τη Βασίλισσα Βικτώρια το 1840, η Φωτογραφία διένυε τα πρώτα της βήματα, με αποτέλεσμα οι γαμήλιες φωτογραφίες του βρετανικού βασιλικού ζεύγους να βγουν έναν χρόνο αργότερα. Η Βασίλισσα, λέγεται πως πριν τη φωτογράφιση έδωσε στον Πρίγκιπα ένα μπουκέτο λουλούδια σαν δείγμα της αγάπης της, οπότε εκείνος, σωστός τζέντλεμαν, πήρε ένα, έκανε μία οπή στο αριστερό πέτο του σακακιού του και το πέρασε εκεί.

Κάπως έτσι λοιπόν γεννήθηκε μια νέα μόδα. Μέχρι και τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν άρχισε να ατονεί το trend, οι άνδρες φορούσαν λουλούδι στο πέτο σε κάθε επίσημη περίσταση. Επανήλθε στη μόδα και πάλι στα ‘60s, όταν χάρη σε καλλιτέχνες όπως ο Ντιν Μάρτιν και ο Φρανκ Σινάτρα, έγινε συνώνυμο του κλασσικού στυλ.

Η λέξη μπουτονιέρα προέρχεται από το γαλλικό boutonnière το οποίο περιγράφει την οπή που βρίσκεται στο αριστερό πέτο ενός σακακιού ακριβώς για την τοποθέτηση λουλουδιού –για τον λόγο αυτό, μολονότι η μπουτονιέρα θυμίζει κουμπότρυπα, στο άλλη μεριά δεν υπάρχει κουμπί. Βρίσκεται πάντα στο αριστερό πέτο, λίγο πάνω από την καρδιά, ενώ σε ορισμένα σακάκια, συνοδεύεται από ένα στήριγμα στην κάτω πλευρά του πέτου για το καλύτερο στερέωμα του λουλουδιού.

Ξεκινήστε από το σακάκι

Αν το λουλούδι στο πέτο δεν βρίσκεται στις επιλογές σας, μπορείτε να αρχίσετε να το εξετάζετε αφού θα προσδώσει κύρος και στυλ στην εμφάνισή σας. Σε κάθε περίπτωση θα χρειαστείτε ένα εξίσου προσεγμένο σακάκι, σαν και αυτό που θα βρείτε στη Mezoura! Σχεδιάστε το όπως εσείς επιθυμείτε και επισκεφθείτε μας στο showroom μας για μία αυθεντική, tailor-made εμπειρία καθώς θα απολαμβάνετε τον espresso σας!

blog comments powered by Disqus

Γέμισε τη ντουλάπα σου με ενδύματα
που είναι απλώς τέλεια

Είπαν για εμάς

Treat yourself with something special and you'll never buy shirts from stores again!

Anastasios Tsompanidis

Εξαιρετική ποιότητα και εξυπηρέτηση. Θα το επισκεφθώ ξανά σίγουρα​.​

Jordan Kantharidis

Παρέλαβα το πουκάμισο και ξεπερνάει κάθε προσδοκία. Ευχαριστώ πολύ και θα τα πούμε ξανά σύντομα.

Μακρής Παναγιώτης

Eξαιρετική ποιότητα, άψογο ταίριασμα! Το καλύτερο πουκάμισο που αγόρασα ποτέ και ο μόνος σωστός τρόπος να αγοράζει κανείς πουκάμισα! Ευχαριστώ πολύ, παιδιά! Θα κάνω την επόμενη παραγγελία πολύ σύντομα!

George Martinidis

Όπως εμφανίστηκε στα

Ακολούθησέ μας

Κάνε εγγραφή στο newsletter μας

Κάνε εγγραφή και δες πρώτος νέα υφάσματα & προσφορές

Loading...