Δωρεάν μεταφορικά εντός Ελλάδας. Δωρεάν επιστροφές. Δωρεάν επιδιορθώσεις.

Επικοινωνία: : 213.0359177

Πώς μπορείτε να αξιολογήσετε την ποιότητα ενός υφάσματος απλά αγγίζοντάς το;


Η ποιότητα ενός πουκαμίσου καθορίζεται από δύο παράγοντες: το ύφασμα και τη ραφή και αν η δεύτερη, η διαδικασία του ραψίματος δηλαδή, καθορίζεται από τον ράφτη, τα πράγματα είναι πολύ πιο ξεκάθαρα στο πρώτο. Το ύφασμα από το οποίο κατασκευάζεται ένα πουκάμισο μπορεί να είναι βαμβακερό, λινό ή μεταξένιο. Σε αυτά καθαυτά θα αναφερθούμε εν καιρώ. Σήμερα θα δούμε κάτι αρκετά πιο πρακτικό: πώς ακριβώς μπορούμε όχι μόνο να τα ξεχωρίζουμε αλλά να τα αξιολογούμε κιόλας με ένα μόνο άγγιγμα!

Βαμβάκι
Στο βαμβάκι, αυτό που κάνει τη διαφορά είναι το μήκος της ίνας: όσο μεγαλύτερο, τόσο πιο απαλή η υφή του πουκαμίσου και ανώτερη η ποιότητά του. Για να μετρήσουμε λοιπόν την υφή, χρησιμοποιούμε τα νήματα ανά τετραγωνική ίντσα: τα περισσότερα υφάσματα της Mezoura είναι 100+ κλωστών. Όσο πιο μεγάλο το προαναφερθέν νούμερο, τόσο πιο λεία και απαλή είναι η επιφάνεια του πουκαμίσου –όπως π.χ. στα υφάσματα Sea Island.
Οι κυριότερες ποικιλίες ανώτερης ποιότητας βαμβακιού είναι η Αιγυπτιακή, η Pima και η Sea Island με την τελευταία μάλιστα να περνιέται συχνά για μετάξι χάρη στην πολύ απαλή υφή της, τον μεγάλο αριθμό νημάτων (περίπου 140 ανά τετραγωνική ίντσα) και το μεγάλο μήκος ίνας της –αγγίζει και τα 6 εκατοστά!

 

mezoura_fabrics

Λινάρι (λινό)
Το λινό ύφασμα ή λινάρι, παρουσιάζει εντυπωσιακή ανθεκτικότητα και μεγάλη αντοχή στον χρόνο. Χαρακτηριστικό του λινού είναι πως τσαλακώνεται εύκολα, αφού οι ίνες του έχουν μικρή ελαστικότητα –υπολογίστε πως θα σας δυσκολέψει ανάλογα και στο σιδέρωμα. Το λινάρι θεωρείται δροσερό ύφασμα, εξ ου και η προτίμησή του το καλοκαίρι κρίνεται επιβεβλημένη.

 

Mezoura_fabrics

Εν κατακλείδι
Μη διστάσετε να ψηλαφήσετε ένα πουκάμισο μέχρι να βεβαιωθείτε για την υφή του. Όσο πιο απαλή είναι αυτή, τόσο περισσότερα τα νήματα που διαθέτει ανά τετρ. ίντσα και άρα τόσο ανώτερη και η ποιότητά της. Τέλος αν και είναι δυνατοί οι συνδυασμοί διαφορετικών υφασμάτων, καλό θα ήταν αρχικά να προτιμήσετε πουκάμισα ραμμένα εξ ολοκλήρου από ένα και μοναδικό ύφασμα για πιο ομοιογενές αποτέλεσμα.

Είπαν για εμάς

Ειστε φοβεροί! Εξαιρετική εξυπηρέτηση!!

Ηλίας Παναγόπουλος

Το τελικό αποτέλεσμα με άφησε απόλυτα ικανοποιημένο. Πολύ καλή ποιότητα και πολύ λογικός χρόνος παράδοσης. Θα ξαναπροτιμήσω το mezoura.com οπως επίσης και θα το προτείνω.

Στέλιος Φατούρος

Treat yourself with something special and you'll never buy shirts from stores again!

Anastasios Tsompanidis

Όπως εμφανίστηκε στα

Ακολούθησέ μας

Κάνε εγγραφή στο newsletter μας

Κάνε εγγραφή και δες πρώτος νέα υφάσματα & προσφορές

Loading...