Δωρεάν μεταφορικά εντός Ελλάδας. Δωρεάν επιστροφές. Δωρεάν επιδιορθώσεις.

Επικοινωνία: : 213.0359177

Πώς μπορείτε να αξιολογήσετε την ποιότητα ενός υφάσματος απλά αγγίζοντάς το;

mezoura_fabrics
eri 25/01/2016

Η ποιότητα ενός πουκαμίσου καθορίζεται από δύο παράγοντες: το ύφασμα και τη ραφή και αν η δεύτερη, η διαδικασία του ραψίματος δηλαδή, καθορίζεται από τον ράφτη, τα πράγματα είναι πολύ πιο ξεκάθαρα στο πρώτο. Το ύφασμα από το οποίο κατασκευάζεται ένα πουκάμισο μπορεί να είναι βαμβακερό, λινό ή μεταξένιο. Σε αυτά καθαυτά θα αναφερθούμε εν καιρώ. Σήμερα θα δούμε κάτι αρκετά πιο πρακτικό: πώς ακριβώς μπορούμε όχι μόνο να τα ξεχωρίζουμε αλλά να τα αξιολογούμε κιόλας με ένα μόνο άγγιγμα!

Βαμβάκι
Στο βαμβάκι, αυτό που κάνει τη διαφορά είναι το μήκος της ίνας: όσο μεγαλύτερο, τόσο πιο απαλή η υφή του πουκαμίσου και ανώτερη η ποιότητά του. Για να μετρήσουμε λοιπόν την υφή, χρησιμοποιούμε τα νήματα ανά τετραγωνική ίντσα: τα περισσότερα υφάσματα της Mezoura είναι 100+ κλωστών. Όσο πιο μεγάλο το προαναφερθέν νούμερο, τόσο πιο λεία και απαλή είναι η επιφάνεια του πουκαμίσου –όπως π.χ. στα υφάσματα Sea Island.
Οι κυριότερες ποικιλίες ανώτερης ποιότητας βαμβακιού είναι η Αιγυπτιακή, η Pima και η Sea Island με την τελευταία μάλιστα να περνιέται συχνά για μετάξι χάρη στην πολύ απαλή υφή της, τον μεγάλο αριθμό νημάτων (περίπου 140 ανά τετραγωνική ίντσα) και το μεγάλο μήκος ίνας της –αγγίζει και τα 6 εκατοστά!

 

mezoura_fabrics

Λινάρι (λινό)
Το λινό ύφασμα ή λινάρι, παρουσιάζει εντυπωσιακή ανθεκτικότητα και μεγάλη αντοχή στον χρόνο. Χαρακτηριστικό του λινού είναι πως τσαλακώνεται εύκολα, αφού οι ίνες του έχουν μικρή ελαστικότητα –υπολογίστε πως θα σας δυσκολέψει ανάλογα και στο σιδέρωμα. Το λινάρι θεωρείται δροσερό ύφασμα, εξ ου και η προτίμησή του το καλοκαίρι κρίνεται επιβεβλημένη.
Μετάξι
Το μετάξι, τέλος, είναι ο βασιλιάς των υφασμάτων. Η υφή του είναι μοναδική: απαλή όσο καμία άλλη, τρόπον τινά γυαλιστερή αλλά όχι ολισθηρή –αυτό είναι γνώρισμα των συνθετικών υφασμάτων. Δεν εντυπωσιάζει απλώς αλλά εξασφαλίζει στο πουκάμισο εξαιρετική αντοχή στον χρόνο και αξιοσημείωτα χαμηλή αγωγιμότητα, καθιστώντας το ζεστό τον χειμώνα και δροσερό το καλοκαίρι.

 

Mezoura_fabrics

Εν κατακλείδι
Μη διστάσετε να ψηλαφήσετε ένα πουκάμισο μέχρι να βεβαιωθείτε για την υφή του. Όσο πιο απαλή είναι αυτή, τόσο περισσότερα τα νήματα που διαθέτει ανά τετρ. ίντσα και άρα τόσο ανώτερη και η ποιότητά της. Αποφύγετε τα “non iron” αφού ένα πουκάμισο που τσαλακώνεται αποπνέει «υγεία». Τέλος αν και είναι δυνατοί οι συνδυασμοί διαφορετικών υφασμάτων, καλό θα ήταν να προτιμήσετε πουκάμισα ραμμένα εξ ολοκλήρου από ένα και μοναδικό ύφασμα για πιο ομοιογενές αποτέλεσμα.

blog comments powered by Disqus

Γέμισε τη ντουλάπα σου με ενδύματα
που είναι απλώς τέλεια

Είπαν για εμάς

Treat yourself with something special and you'll never buy shirts from stores again!

Anastasios Tsompanidis

Εξαιρετική ποιότητα και εξυπηρέτηση. Θα το επισκεφθώ ξανά σίγουρα​.​

Jordan Kantharidis

Παρέλαβα το πουκάμισο και ξεπερνάει κάθε προσδοκία. Ευχαριστώ πολύ και θα τα πούμε ξανά σύντομα.

Μακρής Παναγιώτης

Eξαιρετική ποιότητα, άψογο ταίριασμα! Το καλύτερο πουκάμισο που αγόρασα ποτέ και ο μόνος σωστός τρόπος να αγοράζει κανείς πουκάμισα! Ευχαριστώ πολύ, παιδιά! Θα κάνω την επόμενη παραγγελία πολύ σύντομα!

George Martinidis

Όπως εμφανίστηκε στα

Ακολούθησέ μας

Κάνε εγγραφή στο newsletter μας

Κάνε εγγραφή και δες πρώτος νέα υφάσματα & προσφορές

Loading...